יום ראשון, 24 במרץ 2013

רעיונות לעיצוב שולחן החג // פרויקט פסח

שניה אחרי הנקיונות ודקה לפני שהאורחים מגיעים, מצאנו עבורכם כמה רעיונות מגניבים לעיצוב שולחן החג. זכרו - השקעה בעיצוב השולחן תהפוך את המפגש המשפחתי לנעים יותר, אתכם יזכרו כמארחים למופת ולצילומים יהיה ערך מוסף!



פסח הוא זמן מעולה לקבל השראה מהאביב והפריחה שבחוץ ולקשט את שולחן החג בשלל פרחים, פירות וגוונים רכים ופסטליים. בתמונה למעלה - עיצוב בסגנון כפרי משולב בפריחה צהובה, למראה נמרץ ושמח במיוחד.



עיצוב צחור וחגיגי - שימוש בגוונים לבנים בלבד יעניק לכם תחושה מהודרת וחגיגית במיוחד. 



מימין - עיצוב בגווני כחול לבן - לפעמים מפה דומיננטית ומושקעת עושה את כל האווירה ואין צורך להשקיע בסידורי אמצע מורכבים. משמאל, עיצוב קלאסי שנראה קצת כאילו הוא מושפע ממראה של מצה :)
http://theenchantedhome.blogspot.co.il/2011_08_07_archive.html




האביב שבחוץ קורא לנו להשתמש בשלל צבעי הפריחה, וליצור שולחן במראה צעיר וכייפי. לא חייבים לקנות סרוויס חדש - מספיק להתאים בין מפה, מפיות, חבקים מיוחדים ופרחים יפים כדי ליצור מראה ייחודי וחדש.
http://pinterest.com/pin/227080006180857593/




מימין - פרח יחיד בצנצנת נמוכה יוצר סידור אמצע פשוט שלא תופס הרבה מקום על השולחן. משמאל - עיצוב בסגנון מרוקאי בצבעים עזים וסידור אמצע יחיד וגבוה.
http://www.digsdigs.com/photos/stylish-spring-table-settings-40.jpg




מימין - ראנרים צבעוניים מוסיפים עניין למפה בסיסית חלקה. משמאל - תוספת ירק לקשירת המפיות מוסיפה משב רוח אביבי לסדר.



כסידור אמצע שהוא יצירתי, לא שגרתי וגם ממוחזר - ניתן להשתמש בקופסאות השימורים שבהן השתמשנו ולמלא אותן בפרחים או פירות כיד הדמיון הטובה.



כדי להקל על הזרימה של ארוחת החג ניתן לספק לכל אורח "קערת ליל סדר" אישית - בקופסת בנטו מאורגנת היטב נסדר את כל המאכלים הנדרשים ובנוסף גם מגבת קטנה וכלי מים שיקל על כולם את נושא נטילת הידיים.

http://www.epicurious.com/articlesguides/holidays/passover/susiefishbeinsmodernfeastseder


יש לכם עוד רעיונות? עיצבתם שולחן חג יצירתי במיוחד? שילחו אלינו את התמונות שלכם למייל: 

expo@archijob.co.il




















































יום רביעי, 13 במרץ 2013

קונקלווה בקפלה הסיסטינית

בימים אלה מתקיימת הקונקלווה לבחירתו של האפיפיור הבא וזו הזדמנות מצוינת לדון מעט בארכיטקטורה של הקפלה הסיסטינית, בה נערך הטקס מאז שנת 1483.



צילום מתוך גוגל - הקפלה הסיסטינית בפינה השמאלית העליונה. 




מבנה הקפלה הוא מבנה לבנים טיפוסי לתקופת סוף ימי הביניים באיטליה.



הקפלה הוזמנה על ידי האפיפיור סיקסטוס וקרויה על שמו. תוכננה על האדריכל באצ'ו פונטלי ונבנתה בין השנים 1477-1480, לפי המידות והפרופורציות של בית המקדש הראשון.



הקפלה הסיסטינית משמשת מאז הקמתה את טקס הקונקלווה לבחירת האפיפיורים. פירוש השם קונקלווה הוא בלטינית "נעול במפתח". המנהג לנעול את החשמנים החל כבר בשנת 1214, כדי לזרז את טקס הבחירה ולמנוע אפשרות להשפעה / איומים חיצוניים על הבחירה.

















הקפלה מכוסה ציורי קיר של אמני הרנסנס, כאשר הידועים בהם הם פרסקו "בריאת האדם" על תקרת הקפלה ופרסקו "יום הדין" (הקיר הגדול בתמונה) שצייר מיכלאנג'לו במאה ה- 16.

רוב מדינת הותיקן היא מחוץ לתחום עבור התיירים, וזה כולל את מבני המגורים, הקברים, מעבדות השחזור והארכיונים הסודיים.


בתמונה - אחת מ 3 מעבדות השחזור שפועלות בותיקן. 
בקישור הבא ניתן לראות חלק מהמקומות הסודיים הנ"ל: 
http://www.businessinsider.com/vatican-tourists-never-see-2012-5?op=1


טקס בחירת האפיפיור: לבחירת אפיפיור דרוש רוב של שני שלישים, ועד שמושג הרוב הדרוש נערכות בחירות חוזרות ונשנות (ארבע הצבעות בכל יום).  לאחר כל הצבעה נשרפים הפתקים, ולבעירה מוסיפים חומר שצובע את העשן בשחור - אם טרם נבחר אפיפיור, או בלבן - כאשר הגיעה החלטה לגבי האפיפיור הנבחר. בשעה זו יוצא זקן הקרדינלים לקהל שממתין בכיכר בחוץ ומכריז : Habemus Papam (יש לנו אפיפיור)

בתמונה מימין : ההכרזה על האפיפיור מרטינוס החמישי בשנת 1417
בד"כ כהונת האפיפיור נמשכת עד מותו. 

יום שלישי, 5 במרץ 2013

אדריכלות מודרנית במצריים

לקראת פסח, חג החירות, יצאנו לראות מה קרה במצריים מאז התקופה שאנחנו עמלנו שם בפרך על בניית הפירמידות.  לאן הם התפתחו אדריכלית?

1. הספריה הלאומית החדשה, אלכסנדריה

בסמוך למקום בו עמדה בעבר הספרייה הגדולה של אלכסנדריה, הקימו המצרים את הספריה הלאומית החדשה, ה- "ביבליותיקה אלכסנדרינה". הספריה העתיקה נוסדה בסביבות 295 לפנה"ס והייתה הספרייה הגדולה והמפורסמת בעולם שהיוותה מתחם של השכלה ומחשבה, ונטען כי בשיאה אחסנה בין 400,000 - 700,000 (יש הטוענים שאפילו מיליון!) מגילות פפירוס, ובתוכן עותקים של חלק גדול מהתרבות היוונית הקדומה. חזון הספרייה היה להשיג את כל כתבי העולם ההלניסטי ואף מעבר אליו, אך היא נחרבה במועד לא ידוע כלשהו עם תחילת מלחמות הנצרות והאיסלם.



הספריה החדשה ממוקמת לחוף הים התיכון, ומנסה לעורר מחדש את המקום כמרכז של השכלה ותרבות. הרעיון להקים מחדש את הספריה התחיל בשנת 1974, עת אוניברסיטת אלכסנדריה מצאה שטח מתאים בין הקמפוס לים, בסמוך לאתר בו ניצבה הספרייה הישנה. בתחרות אדריכלות שאורגנה ע"י אונסקו נבחרה ההצעה של חברת האדריכלים הנורווגית snohetta Architects, מתוך יותר מ- 1400 הצעות. העבודות החלו בשנת 1995, והספריה נפתחה לקהל הרחב בשנת 2002. עלות ההקמה היא 220 מיליון דולר והספריה החדשה יכולה להכיל עד 8 מיליון ספרים.















2. מגדל קהיר
המגדל תוכנן על ידי האדריכל המצרי Naoum Chebib ובנייתו נמשכה 5 שנים, בין 1956-1961.
המגדל, שגובהו 187 מטרים, מספק תצפית מרהיבה על העיר קהיר.
זהו המבנה הגבוה בעולם שעשוי כולו מבטון (ללא חיזוקי פלדה או עמודים) וההשראה לעיצובו הגיעה מפרח הלוטוס. בראש המגדל יש מצפה ומסעדה שמסתובבת על צירה (השלמת סיבוב נמשכת 70 דקות)


















http://www.great-towers.com/towers/cairo-tower/

3. מגדל הנילוס, קהיר
בשנת 2007 החלה זאהה חדיד בתכנון "מגדל הנילוס" , גורד השחקים הגבוה במצריים, שמתנשא לגובה 250 מטרים ומחולק ל - 70 קומות שישמשו כמלון וכדירות יוקרה. המגדל עשוי כולו רצועות בטון אלכסוניות שיוצרות אשליה של תנועה אלגנטית כלפי מעלה ונדמה שהמגדל כולו מסתובב ומשתקף על פני מי הנילוס. לא ידוע כרגע מתי אם בכלל תחל הבניה בשטח, ולבטח להפיכה במצריים יש קשר ישיר לכך.



















4. בתי החולים  Smouha and Mowassat באלכסנדריה

בחוזה התכנון לפרויקט מערכת הבריאות של מצריים זכה משרד האדריכלים הסקוטי  Keppie Design. קפי זכו בתחרות אדריכלות בינלאומית לעיצוב סדרה של מתקנים רפואיים, עבור בתי החולים Smouha  ו Mowassat  שממוקמים באלכסנדריה, העיר השניה בגודלה במצריים. הקמת כל המקנים צפויה להסתיים ב 2014. 



















5. בית האופרה של קהיר
ממוקם על האי Zamalek, בית האופרה מהווה דוגמא לאדריכלות פוסט-מודרנית. תוכנן במקור בשנת 1869 על ידי האדריכלים האיטלקים Avoscani &Rossi. לאחר שנשרף כליל בשנת 1971, הוא תוכנן שנית, במימון יפני ועל ידי אדריכל יפני ונפתח לציבור בשנת 1988.


http://www.cairoopera.org/



4. מגדלי אבן - זאהה חדיד
סדרת מגדלים שמתוכננים להיבנות בקהיר תוך הימנעות ממראה חזרתי וסטטי ויוצרים מראה טופוגרפי מעניין ומרובה שכבות.