יום חמישי, 27 באוקטובר 2011

אוכל

אוכל
הפעם חוויית האכילה עומדת במרכז הבלוג שלנו. אספנו עבורכם הפעם אייטמים טעימים. דגלים אכילים, כלי האוכל שיחליפו את ה"אוירוווון" של אמא, השפעת חדר האוכל על אדריכלות בקיבוץ ועוד חוויות אכילה אחרות. שיהיה בתאבון.



מוטטוס
מאז שהאדם אכל מעץ התפוח תראו מה קרה לו...
המוטטוס הינם מוטציות של ירקות ופירות שנמצאו בסופרמרקטים ברחבי ברלין.
העבודה שלפניכם היא בעצם מחקר העוסק בהשפעת האדם על הגידול הטבעי ע"י תיעוש והנדסת מזון.

לחצו כאן למוטציות נוספות








חוויות אכילה
בסטודיו Marije vogelzang
ארוחות הערב נערכות בצורה קצת שונה...האכילה היא חוויה משולבת של העיניים, הידיים והקיבה. פעם כולם משתלבים תחת מלבוש סינר ענק ורב משתתפים ופעם צלחת ענק משותפת לעשרות הסועדים. הארוחה היא מייצג המשלב כלי אכילה וחומרי מזון בתפקידים שונים, הסועדים הם חלק בלתי נפרד מתפעול המייצג. האכילה הופכת מחוויה אינטימית למופע חווייתי שבו הסועד הוא גם המרכז המופע. לחצו כאן לסעודות נוספות







חדרי האוכל הקיבוציים
הקמת הקיבוץ החלה עם התיאבון, המקום המרכזי, לב ליבו של הקיבוץ הוא חדר האוכל. ראשית נבנה צריף אוכל וסביבו הוקמו יחידות הדיור. כאשר הקיבה התמלאה החלו הקיבוצניקים הצעירים לפעול לבניה והתרחבות. חדר האוכל תפס מקום מרכזי בחיי הקהילה של הקיבוץ, בו התקיימו אסיפות הקיבוץ הידועות, ארועים, כנסים ושמחות. ככל שהתרחב וגדל הקיבוץ כן התרחבו שירותיו ש נפרשו גם הם תחת כנפו של חדר האוכל. המועדון לחבר, מכון היופי, הדואר וכו'. חדר האוכל של קיבוץ גבע אשר תוכנן ע"י האדריכל אריה שרון הוא דוגמא למקום מפגש רב תכליתי המשמש גם כמקום לפעילות גופנית, הקרנת סרטים ועוד. לחצו כאן לתוכניות ושרטוטים





אוירוווווון...
לכולנו צרובה בזכרון תנועת האוירון של הכף הנכנסת אל הפה... וכנראה שגם רוב האנשים יחקו את אותה שיטה כאשר יהפכו להורים המנסים לשכנע את ילדם לאכול רק עוד כפית אחת מהאוכל. אם תלחצו כאן תגלו ערכת בניה שהופכת את פעולת האכילה עבור הילד למשחק בניה. תעמיס לי אורז בבקשה...








אוכל עולמי
קמפיין הפרסום של פסטיבל האוכל הבינלאומי, היה מעורר תאבון במיוחד. דגלה של כל מדינה שהשתתפה נבנה ע"י אייקוני האוכל המוכרים ביותר של כל מדינה. לחצו כאן וזהו את דגלי המדינות